Αποδράσεις

Το Alseides Boutique Hotel αποτελεί το ιδανικό  ορμητήριο σας για πολιτιστικές αναζητήσεις,  φυσιολατρικές εκδρομές, γευστικές απολαύσεις και  χειμερινά σπορ.

Η ιδανική τοποθεσία του ξενοδοχείου (μέσα στο  δάσος αλλά και δίπλα σε εγκαταστάσεις εστίασης -αναψυχής), σας επιτρέπουν να αποδράσετε στη  πανέμορφη φύση για πεζοπορία ή ορειβασία, να  ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες όπως η ποδηλασία  βουνού και το ορειβατικό σκι.

Για τους λάτρεις της φύσης η περιοχή γύρω από το Ελατοχώρι έχει να επιδείξει τοποθεσίες μαγευτικές. Οι καταρράκτες "Ρέμα Σωτήρη" και "Κρεμαστός", τα Πιέρια Όρη και  η Σαρακατσάνα είναι μόνο κάποια από αυτά.

Μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως η Βεργίνα και το Αρχαίο Δίον απέχουν λιγότερο από 40 χλμ από το Ελατοχώρι, ενώ μικρότερα μνημεία όπως το "Αρχαίο Λατομείο" ,τα "Βυζαντινά λουτρά" και η μονή του "Αγίου Γεωργίου", που χρονολογείται στο 1400, μόλις λίγα χιλιόμετρα.

Τέλος,  το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου  που απέχει  μόλις 7 χιλιόμετρα, προσφέρεται για να κάνετε σκι, snow-board και κάθε είδους χειμερινό σπορ.